Izvor: B92, 06.Avg.2008, 02:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dogovor o socijalnom programu

Kragujevac -- Ministar Mlađan Dinkić prihvatio je sve tačke socijalnog programa koji su predložili sindikalci Zastave, kažu u sindikatu.

Predsednik sindikata Zoran Mihajlović kazao je da se Dinkić složio sa predloženim socijalnim programom, koji je garancija radnicima Zastave da neće biti otpuštanja nakon privatizacije. Rukovodstvu sindikata potvrđeno je da će italijanska kompanija Fijat odmah po potpisivanju ugovora zaposliti 1.000 Zastavinih radnika.

Početkom >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << naredne godine još 1.500 radnika biće zaposleno, dok bi 600 radnika bilo angažovano u tri kooperantske firme koje dolaze u Zastavu.

"Od ministra smo dobili uveravanja da će zaposleni u Zastavi primati redovne plate i da će radnici biti uposleni u proizvodnji rezervnih delova sve dok italijanski partner ne instalira novu opremu, što se ne očekuje pre decembra", rekao je Mihajlović.

Kako je naveo, načelno je prihvaćen i predlog sindikata da država finansira dokup staža radnicima kojima je ostalo najviše pet godina do penzije.

Prema rečima Mihajlovića, ministar Dinkić je predložio da to bude zakonsko rešenje i za sve druge radnike u Srbiji čija preduzeća idu u privatizaciju.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Sprema se zemljište za „Fijatove“ kooperante

Izvor: Glas javnosti, 06.Avg.2008

BEOGRAD - Mlađan Dinkić, ministar ekonomije juče je obećao da će ispuniti sve zahteve Sindikata fabrike „Zastava automobili“. Predsednik Samostalnog sindikata Zoran Mihajlović izjavio je da je Dinkić pristao da radnicima kojima nedostaje do pet godina do odlaska u penziju država obezbediti...

Nastavak na Glas javnosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.