Sreda, 06.08.2008.

01:17

Dogovor o socijalnom programu

Ministar Mlađan Dinkić prihvatio je sve tačke socijalnog programa koji su predložili sindikalci Zastave, kažu u sindikatu.

Izvor: Beta

Default images

Predsednik sindikata Zoran Mihajlović kazao je da se Dinkić složio sa predloženim socijalnim programom, koji je garancija radnicima Zastave da neće biti otpuštanja nakon privatizacije. Rukovodstvu sindikata potvrđeno je da će italijanska kompanija Fijat odmah po potpisivanju ugovora zaposliti 1.000 Zastavinih radnika.

Početkom naredne godine još 1.500 radnika biće zaposleno, dok bi 600 radnika bilo angažovano u tri kooperantske firme koje dolaze u Zastavu.

"Od ministra smo dobili uveravanja da će zaposleni u Zastavi primati redovne plate i da će radnici biti uposleni u proizvodnji rezervnih delova sve dok italijanski partner ne instalira novu opremu, što se ne očekuje pre decembra", rekao je Mihajlović.

Kako je naveo, načelno je prihvaćen i predlog sindikata da država finansira dokup staža radnicima kojima je ostalo najviše pet godina do penzije.

Prema rečima Mihajlovića, ministar Dinkić je predložio da to bude zakonsko rešenje i za sve druge radnike u Srbiji čija preduzeća idu u privatizaciju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Iznenađenje: Oni su "tajni" ruski saveznici

Britanski proizvođač rovokopača JCB nastavio je da proizvodi i isporučuje te radne mašine za rusko tržište mesecima nakon što je objavio da je zaustavio izvoz zbog rata Rusije u Ukrajini, prenosi Gardijan.

22:49

15.5.2024.

19 h

Podeli: