Dodeljenje nagrade Zeleni i Crni list

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 25.Apr.2019, 17:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dodeljenje nagrade "Zeleni" i "Crni" list

Tradicionalno, u Sremskim Karlovcima uručeni su zeleni i crni list, kao jedna od najvećih nagrada u oblasti očuvanja životne sredine. Naša koleginica sa Radija Novog Sada, Dragana Ratković, jedna je od dobitnica zelenog lista.

Urednica emisije "Pod staklenim zvonom", koja se emituje na Prvom programu Radija Novog Sada, zasluženo je dobila priznanje Zeleni list za posvećen rad u oblasti ekologije i zaštite životne sredine. Kako kaže, zahvaljujući medijima ekološka svest >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << u Srbiji se povećava iz godine u godinu.

"Ja na neki način obeležavam svoj lični jubilej jer već 20 godina uređujem emisiju pod staklenim zvonom i ovo priznanje koje se dodeljuje onima koji daju svoj doprinos mi veoma znači i to je na neki način potvrda svega onoga što radim", rekla je Dragana Ratković, uresnica emisija Pod staklenim zvonom.

Ove godine dodeljeno je 10 nagrada Zeleni list i 3 specijalna priznanja. Jedan od dobitnika je i Misija OEBS-a u Srbiji, za višegodišnju podršku i partnerstvo u oblasti očuvanja životne sredine.

"Mi smo veoma ponosni što smo primili nagradu za ekološka pitanja, ali smo i pozitivno iznenađeni jer je ovo priznanje za naše aktivnosti u zaštiti okoline. Mislim da ono što mi pokušavamo da budemo jeste posvećeni partneri državi Srbiji, njenim institucijama, civilnom društvu i da podržimo napredak Srbije u ovom važnom pitanju", rekla je Andrea Oricio, šef misije OEBS-a u Srbiji.

A za nebrigu o životnoj sredini i neodgovarajuće saniranje pepelišta, Crni list pripao je Termoelektrani i rudnicima Kostolac koji se nisu pojavili na dodeli. Cilj je da Crni list bude opomena za sve one koji ugrožavaju životnu sredinu, ali i da im se pruži šansa da u narednom periodu to isprave.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.