Đurković: Srbija dobro mesto za investitore

Izvor: Vesti-online.com, 01.Apr.2012, 11:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đurković: Srbija dobro mesto za investitore

Predsednik Američke privredne komore u Srbiji Miloš Đurković ocenio je da je Srbija odlična investiciona destinacija.

Đurković, koji je i direktor kompanije Hjulit Pakard u Beogradu kazao je agenciji Beta da su prednosti Srbije za privlačenja stranih investicija - lokacija u centru jugoistočne Evrope, obrazovani ljudi koji znaju strane jezike i dobri državni podsticaji za investitore.

"To Srbiji daje konkurentnu prednost u odnosu na poslovanje u regionu, ali >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << moramo da budemo svesni da je posebno u vreme krize izuzetno velika konkurencija za privlačenje stranih investicija", kazao je on.

Đurković je istakao da kao predsednik Američke privredne komore ohrabruje investitore da dođu u Srbiju, kao odličnu investicionu destinaciju, a da sa druge satrane Komora zajedno sa državom radi na tome da se unapredi investiciona klima.

"Posao za ovu vlast i narednu vladu je da usvoje preporuke Američke privredne komore i Saveta stranih investitora da bi postojeći investitori bili zadovoljniji i da novi ne bi nailazili na prepreke. Zadovoljan invesitor je najbolja reklama", istakao je on.

Đurković je kazao da su najveće mane Srbije - neprilagođeni sistemi, nedovoljno razvijeno pravosuđe, poreski sistem i komplikovane i spore birokratske procedure za izdavanje građevinskih dozvola i sticanje vlasništva nad zemljište. Neopohodno je, dodao je, popraviti i saobraćajnu i telekomunikacionu infrastrukturu.

"Srbija se dugo smatra perspektivnim tržištem u koje treba investirati.Krajnje je vreme da napravimo drastičnije mere i rezove u ekonomiji i da držva pojača ekonomski razvoj i strukturne reforme, da ne bismo stalno bili kao dete koje obećava, a nikada ne ispuni obećanje", kazao je Đurković.

Američka privredna komora u Srbiji predstavlja 160 američkih, međunarodnih i domaćih kompanija koje su ukupno investirale preko devet milijardi evra.

Nastavak na Vesti-online.com...






Povezane vesti

Srbija dobro mesto za investitore

Izvor: NoviMagazin.rs, 01.Apr.2012

Predsednik Američke privredne komore u Srbiji Miloš Đurković ocenio je da je Srbija odlična investiciona destinacija, ali da mora još da poradi kako bi privukla investicije u doba krize.

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.