Izvor: B92, 22.Sep.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đilas: Rešen problem obilaznice

Beograd -- Dragan Đilas kaže da će za pokrivanje dugova firmama koje rade na obilaznici oko Beograda biti izdvojeno 300 miliona dinara.

Ministar zadužen za sprovođenje Nacionalnog investicionog plana je rekao da se u razgovoru sa predstavnicima najvećih preduzeća koja rade na obilaznici došlo do rešenja svih problema. Đilas je objasnio i da se pre dva dana kod premijera Vojislava Koštunice dogovorio sa ministrom za infrastrukturu Velimirom Ilićem da se određena sredstva >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << iz NIP-a izdvoje za obilaznicu oko Beograda.

"Odlučili smo da određena sredstva iz NIP-a, koja su određena za jednu vrstu projekata, opredelimo za obilaznicu oko Beograda", kaže on.

"To je 300 miliona dinara, koji će biti hitno iskorišćeni za pokrivanje jednog dela dugova, a da u narednih mesec dana zajedno sa Ministarstvom za infrastrukturu pronađemo i ostala sredstva koja će biti dovoljna da se radovi na obilaznici oko Beograda i Koridoru 10 privedu kraju u roku koji smo predvideli", kaže on.

Tri milijarde evra za autoput Niš-Sofija

Dragan Đilas izrazio je danas i očekivanje da će u naredne tri godine u izgradnju autoputa Niš–Sofija biti uloženo tri milijarde evra.

Đilas je u obraćanju predstavnicima Nišavskog i Pirotskog okruga, kojima je predstavio novi koncept NIP-a i novi model konkurisanja za projekte koji se finansiraju iz ovog plana, istakao da će prednost prilikom konkursa imati regionalni projekti i naglasio da je poželjno udruživanje dve ili više opština na zajedničkim projektima.

On je predstavnicima opština ovih okruga rekao da prilikom konkurisanja budu realni i da se na konkurs za projekte u 2008. godini, koji traje do 1. oktobra ove godine, jave sa početkom prve faze izgradnje infrastrukture u lokalnim zajednicama.

Prema njegovim rečima, Vlada Srbije je odlučila da prioriteti NIP budu izgradnja infrastrukture, ulaganje u nova radna mesta, ljudske resurse i ruralni razvoj, ali se mora ulagati i u puteve, telekomunikacije, gasovod, škole i ambulante.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.