Subota, 22.09.2007.

10:02

Đilas: Rešen problem obilaznice

Dragan Đilas kaže da će za pokrivanje dugova firmama koje rade na obilaznici oko Beograda biti izdvojeno 300 miliona dinara.

Izvor: B92, FoNet

Default images

Ministar zadužen za sprovođenje Nacionalnog investicionog plana je rekao da se u razgovoru sa predstavnicima najvećih preduzeća koja rade na obilaznici došlo do rešenja svih problema. Đilas je objasnio i da se pre dva dana kod premijera Vojislava Koštunice dogovorio sa ministrom za infrastrukturu Velimirom Ilićem da se određena sredstva iz NIP-a izdvoje za obilaznicu oko Beograda.

"Odlučili smo da određena sredstva iz NIP-a, koja su određena za jednu vrstu projekata, opredelimo za obilaznicu oko Beograda", kaže on.

"To je 300 miliona dinara, koji će biti hitno iskorišćeni za pokrivanje jednog dela dugova, a da u narednih mesec dana zajedno sa Ministarstvom za infrastrukturu pronađemo i ostala sredstva koja će biti dovoljna da se radovi na obilaznici oko Beograda i Koridoru 10 privedu kraju u roku koji smo predvideli", kaže on.

Tri milijarde evra za autoput Niš-Sofija

Dragan Đilas izrazio je danas i očekivanje da će u naredne tri godine u izgradnju autoputa Niš–Sofija biti uloženo tri milijarde evra.

Đilas je u obraćanju predstavnicima Nišavskog i Pirotskog okruga, kojima je predstavio novi koncept NIP-a i novi model konkurisanja za projekte koji se finansiraju iz ovog plana, istakao da će prednost prilikom konkursa imati regionalni projekti i naglasio da je poželjno udruživanje dve ili više opština na zajedničkim projektima.

On je predstavnicima opština ovih okruga rekao da prilikom konkurisanja budu realni i da se na konkurs za projekte u 2008. godini, koji traje do 1. oktobra ove godine, jave sa početkom prve faze izgradnje infrastrukture u lokalnim zajednicama.

Prema njegovim rečima, Vlada Srbije je odlučila da prioriteti NIP budu izgradnja infrastrukture, ulaganje u nova radna mesta, ljudske resurse i ruralni razvoj, ali se mora ulagati i u puteve, telekomunikacije, gasovod, škole i ambulante.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: