Đelić: Za Koridor 10 još 950 miliona evra kredita

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 03.Sep.2009, 18:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đelić: Za Koridor 10 još 950 miliona evra kredita

BEOGRAD - Srbija bi do kraja godine trebalo da dobije još oko 950 miliona evra stranih kredita za izgradnju Koridora 10 i to od Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD) i od Evropske investicione banke (EIB), najavio je danas potpredsednik Vlade zadužen za evropske integracije Božidar Đelić.

Đelić je na konferenciji za novinare posle sednice vlade, naveo da je na današnjoj sednici, Vlada razmatrala izveštaj o toku pregovora sa EBRD o odobravanju kredita u iznosu od oko >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << 150 miliona evra za Koridor 10.

Đelić je precizirao da će deo tog kredita u iznosu od 75 miliona evra biti namenjen za deonicu od Crvene reke do Čiplika, a dodatnih 75 miliona evra za deonicu od Pirota do Dimitrovgrada.

On je istakao da bi u oktobru upravni odbor EIB-a trebalo da donese odluku o zajmu Srbiji u iznosu od oko 800 miliona evra za izgradnju Koridora 10 kroz Srbiju, čime bi u ovoj godini Republika Srbija zaokružila finansijsku konstrukciju za izgradnju Panevropskog koridora.

Mrkonjić:Tender za put Beograd-Čačak u januaru 2010.

Tender za dve deonice autoputa od Beograda do Čačka, u dužini od 40 kilometara, biće raspisan 1. januara, izjavio je danas Ministar za infrastrukturu Srbije Milutin Mrkonjić.

On je novinarima kazao bi radovi na tim deonicama na putu Beograd-Južni Jadran trebalo da počnu 1. marta.

Na pitanje da li su tačni navodi pojedinih medija da je obećao hrvatskom preduzeću Konstruktor da će raditi na izgradnji srpskog dela puta Beograd-Južni Jadran, on je kazao da "u Srbiji niko ništa ne može da obeća bez tendera" i dodao da je "samo podržao radove na crnogorskom delu tog puta", koje izvodi Konstruktor.

Mrkonjić je rekao da se put Beograd-Južni Jadran kroz Crnu Goru od Bara do Boljara, u vrednosti od oko 3,3 milijarde evra, radi po principu privatno-javnog partnerstva i dodao da je teško odlučiti koji model finansiranja je najbolji, ali da "ne bi imao ništa protiv" da se i u Srbiji primeni model koji je primenjen u Crnoj Gori.

Za izgradnju puta Beograd-Južni Jadran od Beograda do Lajkovca potrebno je između 250 i 300 miliona evra, a Srbija je za sada za izgradnju namenila oko 100 miliona evra, rekao je on.

Mrkonjić je rekao da Međunarodni monetarni fond (MMF) "ni u jednom trenutku nije ograničio sredstva za razvoj zemlje", uključujući i novac koji je namenjen za izgradnju puteva i ocenio da je to "najveće priznanje našim projektima".

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

DINKIĆ: Recesija u Srbiji na izmaku

Izvor: Danas, 02.Sep.2009, 21:15

Potpredsednik Vlade Srbije zadužen za evropske integracije i ministar za nauku i tehnološki razvoj Božidar Đelić izjavio je juče da će predstavnici vlade „izaći s dodatnim merama“ za budžet 2010. godine, koji bi nam omogućio da sklopimo do kraja sporazum sa MMF-om i da se nastavi njegovo...

Nastavak na Danas...

Đelić: Produžene subvencije za kupovinu automobila

Izvor: Blic, 03.Sep.2009

Vlada Srbije donela je danas odluku da se do kraja godine produži rok subvencionisane kupovine novih automobila, po sistemu "staro za novo", izjavio je danas potpredsednik vlade zadužen za evropske integracije Božidar Đelić.....Đelić je na konferenciji za štampu rekao da je vlada izmenom uredbe...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.