Direktor apeluje: Sava centar u teškom stanju

Izvor: B92, 06.Sep.2016, 17:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Direktor apeluje: Sava centar u teškom stanju

Beograd -- Predsednik Nadzornog odbora "Sava centra" Nemanja Đukić kaže da je neophodna detaljnija analiza stanja preduzeća, kao i paket mera za buduće, bolje poslovanje.

Skupština grada, koja je i osnivač "Sava centra", razmatraće na sednici u četvrtak osnivanje komisije čiji bi zadatak trebalo da bude predlaganje održivih mera za poslovanje tog javnog preduzeća.

"Sava centar", prema Đukićevim rečima, ima izvanrednu domaću i međunarodnu reputaciju zbog >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << organizacije kongresa, muzičkih skupova i drugih manifestacija, ali i pored toga, dodaje, nije bilo velikih sanacija i rekonstrukcije, pa su potrebna hitna ulaganja.

"Objekat je energetski neefikasan i troše se velike količine struje i toplotne energije. Troškovi održavanja su ogromni, a primera radi samo električne energije se godišnje potroši u vrednosti od skoro 70 miliona dinara, za grejanje je potrebno izdvojiti oko 55 miliona, za smeće deset i za vodu i kanalizaciju oko tri miliona dinara", rekao je Đukić za Studio B, a saopštila Gradska uprava.

Nagomilani dugovi, ističe Đukić, predstavljaju veliko opterećenje za poslovanje i zato je od velike važnosti odluka koja će se naći na narednoj sednici gradske skupštine.

"Sava centar ima i ljude i znanja i budućnost je u kongresnom turizmu, kako bi ova ustanova ponovo dobila primat u odnosu na neke druge u Beogradu", rekao je Đukić.

Inače, interesovanje za "Sava centar" pokazao je Beogradski aerodrom "Nikola Tesla".

Kako je ranije rekao vršilac dužnosti direktora Aerodroma Saša Vlaisavljević, Aerodrom je zainteresovan da od "Sava centra" napravi sedište kompanije i da u naredne tri godine u njegovu rekonstrukciju i adaptaciju uloži više od 30 miliona evra u prvoj fazi.

Vlaisavljević je tada rekao da je državi i gradu ponuđeno rešenje da Aerodrom bude manjinski partner Gradu u "Sava centru" sa 49 odsto udela.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.