Izvor: B92, 21.Maj.2004, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dinkić: sledi privatizacija banaka

Beograd -- Ministar finansija Mladjan Dinkić najavio je da će krajem maja biti raspisan tender za privatizaciju JU banke.

Po njegovim rečima, tender za privatizaciju Kontinental i Novosadske banke, može se očekivati u naredna tri meseca, dodajući da se do kraja godine planira i privatizacija Niške banke.

Govoreći o šecernoj aferi on je naveo da je tokom godinu i po dana postojala opstrukcija u policiji. "Goran Pitić kao predsednik Komisije za otkrivanje zloupotreba >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << preferencijala nije mogao ništa da uradi. Sav njegov trud bio je uzaludan, jer je policija stalno vršila opstrukciju, zato što su oni koji su vršili zloupotrebe imali svoje ljude u policiji, i u samoj vladi i u tužilaštvu", rekao je Dinkić. "To smo u medjuvremenu otkrili. Komisija koju smo formirali, za samo dva meseca otkrila je ono što se moglo istražiti mnogo pre", kaže Dinkić u intervjuu za Večernje novosti od petka.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.