Deo taksista štrajkuje, deo osuđuje štrajk FOTO

Izvor: B92, 21.Mar.2017, 18:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Deo taksista štrajkuje, deo osuđuje štrajk FOTO

Deo taksi prevoznika protestovao je u Beogradu, zahtevajući usvajanje zakona o toj delatnosti, a Savez udruženja taksista Srbije osuđuje protest.

Savez udruženja taksista Srbije poručuje da je taj propis u izradi i da odlično sarađuju sa Vladom Srbije.

Milan Stanković, generalni sekretar Taksi komore, koja je organizovala protest, rekao je da oni hoće dogovor sa Republikom Srbijom i Gradom Beogradom o rešavanju problema "divljih taksista", odnosno zakon, na >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << kojem se, kaže, ne radi.

Predsednik Saveza udruženja taksista Srbije Aleksandar Bjelić, međutim, ističe da ne postoji nijedan razlog za protest i navodi da je to zajednički stav predstavnika Saveza, Udruženja Nezavisnost, Pink taksija, Luks, Beotaksija, Žutog, Naksisa i Čukaričkog taksija.

"Prošle godine je postignut dogovor sa Vladom o izradi zakona o taksi prevozu, koji će obuhvatiti licence i divlji rad, kao i sve ostalo što je važno za taksiste i građene. Na tom propisu se radi, a Vlada je potpuno otvorena za saradnju, kao nijedna do sada", rekao je on.

Bjelić je dodao da je, kad je započet proces izrade zakona, pozvao predsednika i sekretara komore da se uključe.

On navodi da su motivi rukovodstva Komore za protest finansijske prirode:

"Oni su tad kad smo ih zvali rekli da hoće da naplate četiri miliona dinara da se uključe u izradu. Postoje dokumenta za to što pričam. Državni organi su hteli da obezbede deo tih sredstava, ali tada je profesor, koji je sada u Komori, bio nezavisni stručnjak. U međuvremenu su profesor i sekretar osnovali Komoru i faktički izgubili status nezavisnog stručnjaka. Država ne može da plaća rad te Komore, moraju sami da se finansiraju i neka daju svoj predlog zakona za koji smatraju da treba da bude donet", pojasnio je Bjelić.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.