Demantovao Putina - Rusi potapaju svet naftom?

Izvor: B92, 20.Okt.2016, 18:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Demantovao Putina - Rusi "potapaju" svet naftom?

Rusija bi mogla znatno da uveća proizvodnju nafte u sledećih 10 godina za dodatnih 200 miliona tona godišnje, kažu u ruskoj naftnoj kompani “Rosnjeft”.

Na evroazijskom forumu u Veroni, direktor ove kompanije Igor Sečin rekao je da bi deficit mogao biti smanjen i da bi sigurnost evroazijskog snabdevanja energentima mogla biti obezbeđena kroz nove projekte u arktičkom pojasu, severnom Sibiru i Kaspijskom moru uz razvoj novih gasovoda i naftovoda kao i ostale energetske >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << infrastrukture.

“Rusija će značajno povećati naftnu proizvodnju u budućnosti ako za to bude postojala tržišna potražnja i ako se obezbede tehnološki i ekonomski preduslovi”, rekao je Sečin.

“Rosnjeft” predviđa dodatno povećanje u svetskoj naftnoj potrošnji od najmanje 15 miliona barela (2.370 miliona litara) na dan do 2040. godine.

Podsetimo, prethodno je ruski predsednik Vladimir Putin izjavio je da je Rusija spremna da se uključi u razgovore o zamrzavanju ili smanjenju nivoa proizvodnje nafte, a kako je rekao, za to postoji samo jedan problem.

Sečin je odmah nakon Putinove izjave istakao da Rosnjeft neće smanjiti proizvodnju nafte, kao deo mogućeg dogovora sa OPEK-om.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Demantovao Putina - Rusi "potapaju" svet naftom?

Izvor: Vesti-online.com, 20.Okt.2016

Rusija bi mogla znatno da uveća proizvodnju nafte u sledećih 10 godina za dodatnih 200 miliona tona godišnje, kažu u ruskoj naftnoj kompaniji "Rosnjeft"...Na evroazijskom forumu u Veroni, direktor ove kompanije Igor Sečin rekao je da bi deficit mogao da bude smanjen i da bi sigurnost evroazijskog...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.