Delta-Zekstri sedam dana za Bosku

Izvor: B92, Beta, 21.Maj.2009, 18:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Delta-Zekstri sedam dana za Bosku

Banjaluka -- Konzorcijum Delta-Zekstra potpisao je sa premijerom RS aneks ugovora kojim se obavezuje da će kupovinu robne kuće Boska platiti u roku od sedam dana.

Tri miliona evra je suma koju konzorcijum Delta-Zekstra treba da uplati vladi RS.

Vlada Republike Srpske je 14. maja dala saglasnost na aneks ugovora o prodaji robne kuće Boska beogradskom konzorcijumu Delta-Zekstra, kojim se menja rok za uplatu kupoprodajne cene.

Tada je iz Vlade saopšteno >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << da je prema aneksu ugovora kupac obavezan da uplati tri miliona evra za kupovinu državnog kapitala u Boski u

roku od sedam dana od potpisivanja aneksa.

Aneksom ugovora Vlada RS se obavezala da će "pružiti pravnu pomoć i preko svojih nadležnih institucija učestvovati u postupcima zakonitog rešavanja medjusobnih odnosa sa suvlasnicima Boske".

Obaveza kupca je da otvori vlasnički račun, uplati novac i dostavi dokaze i garanciju za dobro izvršenje poslova u skladu sa ugovorom.

Konzorcijum Delta-Zekstra je u oktobru prošle godine sa Vladom RS potpisao ugovor o kupovini 58 odsto državnog kapitala Boske za tri miliona evra, a rok za uplatu je odlagan dva puta.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Potpisan aneks ugovora sa “Delta-Zekstrom”

Izvor: Capital.ba, 21.Maj.2009

BANJALUKA, Šef Biroa Vlade Republike Srpske za odnose s javnošću Vera Sajić potvrdila je da je danas potpisan aneks ugovora sa beogradskom Kompanijom 'Delta-Zekstra' o prodaji kapitala u Robnoj kući 'Boska'. Više detalja o ovom ugovoru biće saopšteno na današnjoj konferenciji za novinare u Vladi...

Nastavak na Capital.ba...

Novi rok “”Delta-Zekstri” – sedam radnih dana

Izvor: Capital.ba, 21.Maj.2009

BANJALUKA, U Vladi Republike Srpske (RS) danas je potpisan aneks Ugovora o prodaji akcija u Robnoj kući 'Boska', kojim je prediviđeno da kupac, konzorcijum 'Delta-Zekstra' iz Beograda, izvrši svoje obaveze u roku od sedam radnih dana od dana potpisivanja aneksa. 'Te obaveze podrazumijevaju otvaranje...

Nastavak na Capital.ba...

Rok za uplatu tri miliona evra

Izvor: Blic, 22.Maj.2009, 10:37

BANJALUKA - Predstavnici Vlade RS i konzorcijuma „Zekstra-Delta” iz Beograda potpisali su juče aneks ugovora o prodaji Robne kuće „Boska”...Ovim dodatkom izvornog ugovora, čija je realizacija više puta odlagana, kupac se obavezao da u roku od sedam radnih dana uplati tri miliona...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.