Region

Četvrtak, 21.05.2009.

14:52

Delta-Zekstri sedam dana za Bosku

Konzorcijum Delta-Zekstra potpisao je sa premijerom RS aneks ugovora kojim se obavezuje da će kupovinu robne kuće Boska platiti u roku od sedam dana.

Izvor: Beta

Default images

Vlada Republike Srpske je 14. maja dala saglasnost na aneks ugovora o prodaji robne kuće Boska beogradskom konzorcijumu Delta-Zekstra, kojim se menja rok za uplatu kupoprodajne cene.

Tada je iz Vlade saopšteno da je prema aneksu ugovora kupac obavezan da uplati tri miliona evra za kupovinu državnog kapitala u Boski u
roku od sedam dana od potpisivanja aneksa.

Aneksom ugovora Vlada RS se obavezala da će "pružiti pravnu pomoć i preko svojih nadležnih institucija učestvovati u postupcima zakonitog rešavanja medjusobnih odnosa sa suvlasnicima Boske".

Obaveza kupca je da otvori vlasnički račun, uplati novac i dostavi dokaze i garanciju za dobro izvršenje poslova u skladu sa ugovorom.

Konzorcijum Delta-Zekstra je u oktobru prošle godine sa Vladom RS potpisao ugovor o kupovini 58 odsto državnog kapitala Boske za tri miliona evra, a rok za uplatu je odlagan dva puta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uvode novu novčanicu: Inflacija uzima danak

Zbog dramatičnog skoka inflacije u Argentini poslednjih meseci vlada u Buenos Ajresu povećala je veličinu svoje najveće novčanice u opticaju sa 5.000 na 10.000 pezosa, koja vredi oko 10 dolara.

14:39

9.5.2024.

16 h

Podeli: