Deflacija u Srbiji: Cene proizvoda i usluga u proseku niže 0,5 odsto

Izvor: B92, 11.Okt.2019, 14:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Deflacija u Srbiji: Cene proizvoda i usluga u proseku niže 0,5 odsto

Beograd -- Cene proizvoda i usluga lične potrošnje u septembru u Srbiji bile su u proseku niže za 0,5 odsto nego u avgustu, saopštio je Republički zavod za statistiku.

Potrošačke cene u septembru su u poređenju sa istim mesecom prethodne godine povećane za 1,1 odsto, dok su u odnosu na decembar 2018. godine u proseku veće za jedan odsto.

Posmatrano po glavnim grupama proizvoda i usluga klasifikovanih prema nameni potrošnje, u septembru 2019. u odnosu na prethodni >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << mesec, pad cena zabeležen je u grupama: rekreacija i kultura (5,7 odsto), hrana i bezalkoholna pića (0,5 odsto), odeća i obuća (0,4 odsto) i u grupi transport (0,2 odsto). Rast cena je zabeležen u grupama: restorani i hoteli (1,2 odsto), komunikacije (0,5 odsto), zdravstvo (0,4 odsto), stan, voda, električna energija, gas i druga goriva (0,2 odsto) i u grupi obrazovanje (0,1 odsto). Cene ostalih proizvoda i usluga nisu se bitnije menjale.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.