Pad cena u septembru

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 11.Okt.2019, 12:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pad cena u septembru

Cene proizvoda i usluga lične potrošnje u septembru su, u odnosu na avgust, u proseku smanjene za pola procenta, dok su u odnosu na isti mesec prošle godine uvećane za 1,1 odsto, saopštio je Republički zavod za statistiku.

Od početka 2019. godine cene su u proseku uvećane za jedan odsto, navodi se u saopštenju.

U septembru su izdaci za rekreaciju i kulturu umanjeni za 5,7 odsto, hrana i bezalkoholna pića pojeftinili su 0,5, a odeća i obuća 0,4 odsto.

Cene u restoranima i hotelima u septembru su uvećane za 1,2 odsto, komunikacije su poskupele 0,5, zdravstvo 0,4, a izdaci za stan, vodu, električnu energiju i gas 0,2 odsto.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Deflacija u Srbiji: Cene proizvoda i usluga u proseku niže 0,5 odsto

Izvor: B92, 11.Okt.2019

Beograd -- Cene proizvoda i usluga lične potrošnje u septembru u Srbiji bile su u proseku niže za 0,5 odsto nego u avgustu, saopštio je Republički zavod za statistiku...Potrošačke cene u septembru su u poređenju sa istim mesecom prethodne godine povećane za 1,1 odsto, dok su u odnosu na decembar...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.