Deficit ove godine možda 4,8 odsto BDP-a

Izvor: Beta, 25.Apr.2015, 15:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Deficit ove godine možda 4,8 odsto BDP-a

BEOGRAD, 25. aprila 2015. (Beta) - Ministar finansija Dušan Vujović izjavio je u subotu da bi konsolidovani deficit Srbije u 2015. godini mogao biti 4,8 odsto bruto domaćeg proizvoda (BDP), što je skoro dva odsto manje od prošlogodišnjeg deficita koji je bio 6,6 odsto BDP-a.

"To je zasnovano na očekivanju smanjenja deficita budžeta na oko 160 milijardi dinara", kazao je Vujović na konferenciji za novinare povodom godinu dana od formiranja Vlade Srbije i podsetio da je u prva tri >> Pročitaj celu vest na sajtu Beta << meseca ostvaren upola manji deficit nego što je dogovoreno sa Medjunarodnim monetarnim fondom (MMF).

Vujović je istakao da je Srbija nakon godinu dana rada vlade na dobrom putu i kada je reč o sadržini programa reformi i postignutim rezultatima, da nije ostvareno sve, ali da jeste mnogo od planiranog.

"U julu prošle godine, očekivanja analitičara bila su da će deficit na kraju 2014. godine iznositi 8,8 odsto BDP-a i da će se pogoršati i da će Srbija biti možda biti pred bankrotom", rekao je on.

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

Deficit ove godine možda 4,8 odsto BDP-a

Izvor: Akter, 25.Apr.2015

Ministar finansija Dušan Vujović izjavio je danas da bi konsolidovani deficit Srbije u 2015. godini mogao biti 4,8 odsto bruto domaćeg proizvoda (BDP), što je skoro dva odsto manje od prošlogodišnjeg deficita koji je bio 6,6 odsto BDP-a.."To je zasnovano na očekivanju smanjenja deficita budžeta...

Nastavak na Akter...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.