Deficit budžeta i javni dug manji od predvidjenih

Izvor: Beta, 26.Jan.2014, 11:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Deficit budžeta i javni dug manji od predvidjenih

BEOGRAD, 26. Januara 2014. (Beta) - Ministar finansija Srbije Lazar Krstić izjavio je da je deficit konsolidovanog budžeta Srbije na kraju 2013. godine iznosio 179 milijardi dinara, što je za oko 20 milijardi manje nego što je bilo predvidjeno rebalansom.

"Smanjenje deficita budžeta na svim novima države, uprkos manjim poreskim prihodima, za 25 milijardi dinara rezultat je preduzetih mera štednje od septembra prošle godine, ali i sucifita budžeta lokalnih samouprava. To pokazuje >> Pročitaj celu vest na sajtu Beta << da se nije dobro rasporedjivao novac izmedju državnog i lokalnog nivoa, i to pitanje će biti na dnevnom redu, paralelno sa utvrdjivanjem načina finansiranja Vojvodine, koja je takodje imala suficit budžeta", rekao je Krstić u intervjuu agenciji Beta.

Istakao je da je pozitivna vest i što je javni dug na kraju 2013. umesto projektovanih 64,7 odsto bruto domaćeg proizvoda (BDP) iznosio 62,7 odsto.

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

Deficit budžeta i javni dug manji od predviđenih

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 26.Jan.2014

Ministar finansija Srbije Lazar Krstić izjavio je da je deficit konsolidovanog budžeta Srbije na kraju 2013. godine iznosio 179 milijardi dinara, što je za oko 20 milijardi manje nego što je bilo predviđeno rebalansom.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.