Deficit budžeta 2,87 odsto do kraja godine

Izvor: Kamatica.com, 29.Jul.2015, 13:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Deficit budžeta 2,87 odsto do kraja godine

Premijer Aleksandar Vučić izjavio je danas da će deficit republičkog budžeta biti na nivou 2,87 odsto BDP do kraja godine. "Ako bi sve išlo po planu, a u svakom mesecu imamo bolji rezultat od projekcije koju smo zacrtali sa MMF, deficit republičkog budžeta bi bio na nivou 2,87 odsto BDP do kraja godine", rekao je Vučić.

Vučić je na konferenciji za novinare, na kojoj je sumirao rezultate u godinu dana od usvajanja novog Zakona o radu, rekao da je na današnji dan deficit u budžetu >> Pročitaj celu vest na sajtu Kamatica.com << 25 milijardi dinara, što je u skladu sa planom koji je Srbija postigla sa MMF, čak i bolji rezultat od planiranog.

"To je ispod ''mastrihta'', to je izvanredan rezultat i mi verujemo da može da bude i bolji", rekao je Vučić.

On je naveo da Srbija ima primarni suficit u svakom mesecu, kao i da je u julu ostvarila mali suficit.

Vučić je na početku konferencije za novinare podsetio da je na današnji dan pre godinu dana usvojen Zakon o radu i počele teške, ozbiljne i odgovorne reforme.

Nastavak na Kamatica.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kamatica.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kamatica.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.