Datum X sve bliži, a Bajden kaže: U naredna dva dana...

Izvor: B92, 14.Maj.2023, 12:58

"Datum X" sve bliži, a Bajden kaže: "U naredna dva dana..."

Pregovori sa Kongresom o podizanju gornje granice duga američke vlade napreduju i više će se znati o tome u naredna dva dana.

To je izjavio predsednik SAD Džozef Bajden.

"Mislim da napreduju, teško je reći. Još nismo dostigli kritičnu tačku", rekao je Bajden novinarima, preneo je Rojters.

Prema njegovim rečima, više će se znati u naredna dva dana.

Očekuje se da će se Bajden sastati sa predsedavajućim Predstavničkog doma republikancem >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Kevinom Makartijem i drugim liderima Kongresa početkom naredne sedmice kako bi nastavili pregovore.

Ministarstvo finansija je saopštilo da bi moglo ostati bez novca do 1. juna ukoliko poslanici ne podignu gornju granicu javnog duga.

Predsednik SAD Džozef Bajden izjavio je u sredu da neuspeh Kongresa da reaguje pre nego što u budžetu ponestane novca za plaćanje vladinih troškova, rizikuje da američku ekonomiju baci u recesiju.

Pročitajte više:

Korak do sloma: Americi preostalo još samo 88 milijardi dolara – šta sad?

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.