Bajden: Pregovori napreduju

Izvor: B92, 13.Maj.2023, 20:13

Bajden: Pregovori napreduju

Predsednik SAD Džozef Bajden izjavio je danas da pregovori sa Kongresom o podizanju gornje granice duga američke vlade napreduju.

On je dodao da će se više znati o njihovom napretku u naredna dva dana.

"Mislim da napreduju, teško je reći. Još nismo dostigli kritičnu tačku", rekao je Bajden novinarima, preneo je Rojters.

Prema njegovim rečima, više će se znati u naredna dva dana.

Očekuje se da će se Bajden sastati sa predsedavajućim >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Predstavničkog doma republikanacem Kevinom Makartijem i drugim liderima Kongresa početkom naredne sedmice kako bi nastavili pregovore.

Ministarstvo finansija je saopštilo da bi moglo ostati bez novca do 1. juna ukoliko poslanici ne podignu gornju granicu javnog duga.

Predsednik SAD Džozef Bajden izjavio je u sredu da neuspeh Kongresa da reaguje pre nego što u budžetu ponestane novca za plaćanje vladinih troškova, rizikuje da američku ekonomiju baci u recesiju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

"MISLIM DA NAPREDUJU, TEŠKO JE REĆI" Bajden o pregovrima sa Kongresom o budžetu

Izvor: Blic, 13.Maj.2023

Predsednik SAD Džo Bajden izjavio je danas da pregovori sa Kongresom o podizanju gornje granice duga američke vlade napreduju i da će se više znati o njihovom napretku u naredna dva dana.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.