Danske firme: Želimo da uvozimo srpsku hranu, ali ne s ovakvom amabalažom

Izvor: Blic, 06.Dec.2012, 13:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Danske firme: Želimo da uvozimo srpsku hranu, ali ne s ovakvom amabalažom

Danske firme zainteresovane su da uvoze hranu iz Srbije, ali veći uvoz koči ambalaža naših proizvoda, koja teško prolazi na zahtevnim tržištima. Zbog lošeg pakovanja, stranci često odustaju od uvoza ili kupuju robu u rinfuzu i pakuju je sami, naravno, po dosta nižoj ceni, piše list "24 sata".

Danska firma „Balanced food” zainteresovana je da uvozi srpski kozji sir, voće i povrće, ali samo ako popravimo pakovanje. U skandinavskim zemljama, kako kažu, loše pakovanje >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << ne prolazi, piše list "24 sata".

- Zainteresovani smo za saradnju i hoćemo da plasiramo srpske proizvode u danskim supermarketima. Kod vas je voće i povrće odličnog kvaliteta, a odskoro nam je zanimljiv i kozji sir. Ali, skandinavske zemlje su zahtevno tržište i, pored visokog kvaliteta, neophodna je i zanimljiva ambalaža - kaže za „24 sata” Kim Breting, direktor prodaje u toj firmi.

Proizvodi iz Niša ili Leskovca imaju odličan kvalitet i cene su konkurentne, dodaje on, ali ne treba zanemariti dobro pakovanje.

- Ako popravite pakovanje, saradnja je izvesna - tvrdi Breting.

Opširnije čitajte na sajtu "24 sata"...

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Danci zainteresovani za srpsku robu: Hrana vam je odlična, ali vam je ambalaža krš

Izvor: Blic, 06.Dec.2012

Danske firme zainteresovane su da uvoze hranu iz Srbije, ali veći uvoz koči ambalaža naših proizvoda, koja teško prolazi na zahtevnim tržištima. Zbog lošeg pakovanja, stranci često odustaju od uvoza ili kupuju robu u rinfuzu i pakuju je sami, naravno, po dosta nižoj ceni, piše list "24 sata"...Danska...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.