Danas ugovor sa Štrabagom za Gazelu

Izvor: S media, 15.Mar.2010, 13:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Danas ugovor sa Štrabagom za Gazelu

Putevi Srbije i austrijska kompanija Štrabag potpisali su danas ugovor o rekonstrukciji beogradskog mosta Gazela. Vrednost ugovora je 58 miliona evra, a rekonstrukcija Gazele trajaće 22 meseca i odvijaće se u četiri faze izjavio je generalni direktor Puteva Srbije Zoran Drobnjak nakon potpisivanja ugovora sa direktorom Štrabaga za Srbiju Draganom Pavelićem.

Obnovu Gazele i prilaznih puteva finansiraće se kreditima EIB od 33 miliona evra i EBRD od 25 miliona evra, dok će >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << grad Beograd izdvojiti 7,5 miliona evra. Putevi Srbije će učestvovati sa 4,8 miliona evra, a Evropska agencija za rekonstrukciju sa donacijom od 6,75 miliona evra.

Odbor direktora EIB odobrio je povlaćenje prvih 10 miliona evra za rekonstrukciju beogradskog mosta Gazela, da bi se omogućio početak hitnih radova, a povlačenje preostalog novca uslovio je ispunjavanjem svih uslova za raseljavanje Roma.

Evropska banka za obnovu i razvoj i Evropska investiciona banka odobrile su 2007. godine kredite Putevima Srbije za finansiranje radova na Gazeli i prilaznim putevima, ali povlačenje novca bilo je odloženo pošto nisu bili ispunjeni uslovi u vezi s preseljenjem Roma koji su živeli pored mosta.

Gazela je izgrađena 1970. godine i nikada nije rekonstruisana. Dnevno preko mosta koji spaja Beograd i Novi Beograd pređe preko 170.000 vozila, što je četiri puta više od projektovanog kapaciteta.

Teretni saobraćaj preko mosta Gazele bio je obustavljen 28. januara pošto je bio oštećen glavni nosač mosta, ali je to oštećene sanirano posle desetak dana.

Most Gazela je deo puta na Koridoru 10.

S.V

Nastavak na S media...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Danas ugovor sa Štrabagom za Gazelu

Izvor: YU-Build.rs, 15.Mar.2010

Javno preduzeće Putevi Srbije i austrijska kompanija Štrabag potpisaće danas ugovor o rekonstrukciji beogradskog mosta Gazela. Prema ranijim informacija, vrednost tog ugovora je 58 miliona evra, a iz preduzeća Putevi Srbije su naveli da će plan radova biti objavljen prilikom potpisivanja ugovora.

Nastavak na YU-Build.rs...

Ugovor o obnovi Gazele

Izvor: RTS, 15.Mar.2010

Javno preduzeće "Putevi Srbije" potpisalo ugovor sa austrijskom kompanijom "Štrabag" o rekonstrukciji mosta Gazele, vredan 58 miliona evra. Predviđeno vreme obnove 22 meseca...Direktor Javnog preduzeća "Putevi Srbije" Goran Drobnjak i Dragan Pavelić iz austrijske građevinske firme "Štrabag" potpisali...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.