Danas odluka o sudbini Želvoza

Izvor: B92, 20.Apr.2011, 10:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Danas odluka o sudbini Želvoza

Smederevo -- Rok za odgovor većinskog vlasnika Želvoza povodom konačnih zahteva sindikata dostavljenih Agenciji za privatizaciju danas ističe.

Pet sindikata u Fabrici železničkih vozila u Smederevu dostavilo je u petak ponudu Agenciji za privatizaciju koja, ukoliko bude prihvaćena od većinskog vlasnika, rumunskog konzorcijuma Grampet Remar, može da dovede do prekida krize u fabrici i nastavka proizvodnje.

Najnovija i ujedno poslednja ponuda podrazumeva i poništavanje >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << otkaza ugovora o radu i vraćanje članova Štrajkačkog odbora na posao, njih jedanaestoro, kao i dinamiku isplata zaostalih zarada.

Samostalni sindikat i ASNS u Želvozu pokrenuli su generalni štrajk 28. februara, nezadovoljni socijalno materijalnim položajem zaposlenih.

Fabrika železničkih vozila, koja zapošljava 1.452 radnika, prodata je 2007. godine rumunskom konzorcijumu Grampet-Remar za 1,15 miliona evra.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.