Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 06.Feb.2009, 00:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dačić i Konuzin: Za duplo veću trgovinsku razmenu

BAČKA PALANKA - Zamenik premijera Srbije, Ivica Dačić i ruski ambasador u našoj zemlji Aleksandar Konuzin, obišli su fabriku „Sintelon" u Bačkoj Palanci. Robna razmena naše zemlje sa Rusijom uskoro bi trebalo da bude udvostručena, izjavio je Dačić.

Ostvarena spoljnotrgovinska razmena Srbije i Rusije, koja je premašila četiri milijarde dolara, mogla bi da u narednim godina bude udvostručena, što bi trebalo da bude zajednički cilj dve zemlje, izjavio je danas >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << potpredsednik Vlade Srbije i kopredsednik Mešovitog srpsko-ruskog komiteta za ekonomsku saradnju Ivica Dačić.

"U tome veliki korak predstavlja energetski sporazum sa Rusijom i vredni efekti koji se očekuju realizacijom sva tri njegova dela: privatizacijom NIS-a, izgradnjom gasovoda 'Južni tok' i rekonstrukcijom skladišta u Banatskom Dvoru, kao i proširenjem liste proizvoda na režimu slobodne trgovine o čemu će biti potpisan protokol u martu u Moskvi", istakao je Dačić u razgovoru sa ruskom delegacijom na čelu sa ambasadorom Rusije Aleksandrom Konuzinom.

Posebno mesto

Posebno mesto u našoj spoljnotrgovinskoj razmeni sa Rusijom, istakao je Dačić, tokom posete Bačkoj Palanci, zauzima preduzeće A.D. "Sintelon", u tom gradu, inkorporisano u svetsku multinacionacionalnu kompaniju "Tarket", kao naš najveći investitor u Rusiji koji uskoro pokreće nov srpsko-ruski projekat u gradu Otradni vredan 300 miliona evra.

O tom projektu i drugim pitanjima ekonomske saradnje dveju zemalja

danas su u toj kompaniji razgovarale delegacije Rusije, na čelu sa ambasadorom Rusije u Beogradu Aleksandrom Konuzinom sa predsednikom "Sintelona" Nikolom Pavičićem i predsednicima Privredne i Trgovinske komore Srbije i Rusije Milošem Bugarinom i Jevgenijem Kudinovim.

I ulaganja u Rusiji

Izrazivši zadovoljstvo višegodišnjim prisustvom "Sintelona" u Rusiji, Konuzin je tu proizvodnju, koja čini veliki udeo u srpskom izvozu, ocenio izuzetno visokokvalitetnom, ali i značajnom za razvoj i harmonizaciju odnosa dveju zemalja.

Dodatnu vrednost čini i to što "Sintelon" investira u Rusiju, kao primer i drugim koji svoje proizvode i kapital prenose u tu zemlju, zaključio je Konuzin, podržavši inicijativu za nove projekte i razvoj saradnje dve zemlje na širem planu.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Dačić: Zamenite lična dokumenta

Izvor: B92, 05.Feb.2009, 20:37

Bačka Palanka -- Ministar unutrašnjih poslova Srbije Ivica Dačić pozvao je građane da do kraja godine zamene lična dokumenta, jer je to u "njihovom interesu"... Dačić je novinarima posle sastanka srpske i ruske delegacije u kompaniji Sintelon, kojem je prisustvovao I ruski ambasador Aleksandar...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.