Izvor: N1 televizija, 16.Dec.2021, 16:09

Počeo rast kamatnih stopa: Banka Engleske podigla troškove zaduživanja

Banka Engleske prva je velika svetska centralna banka koja je podigla troškove zaduživanja od kada je pandemija koronavirusa pogodila svetsku ekonomiju - banka je danas uvećala svoju kamatnu stopu sa 0,1 na 0,25 odsto, a razlog je što se očekuje da bi inflacija mogla da dostigne šest odsto u aprilu 2022. godine, što je tri puta više od ciljanog nivoa.

Nastavak na N1 televizija...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Rast kamatnih stopa na evropskom tržištu: Kako će uticati na Srbiju

Izvor: N1 televizija, 16.Dec.2021

Uvećavši svoju kamatnu stopu sa 0,1 na 0,25 odsto, Banka Engleske postala je prva velika svetska centralna banka koja je podigla troškove zaduživanja od početka pandemije koronavirusa. Američke Federalne rezerve sinoć su najavile da bi na proleće moglo da dođe do rasta kamatnih stopa, dok je...

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.