Da damo 20 m prednosti, a da trčimo na sto metara, to nećemo

Izvor: B92, 05.Jan.2019, 14:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Da damo 20 m prednosti, a da trčimo na sto metara, to nećemo"

Nema dijaloga dok Priština ne ukine takse, ponovio je predsednik Aleksandar Vučić povodom najava zvaničnika da će dijalog biti nastavljen i bez ukidanja taksi.

"Da damo 20 metara prednosti, a da trčimo na sto metara, to nećemo", rekao je Vučić na pitanje novinara.

On je objasnio da ne vidi kako je moguće razgovarati o nečemu što je od istorijskog značaja, kao što je to kosovsko pitanje, a u okolnostima u kojima su prekršene sve norme međunarodnog prava >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i slobode, kao što je Priština učinila uvođenjem taksi.

Vučić je ukazao da bi evropski zvaničnici mogli da obave svoj deo posla: "Neka nateraju Prištinu da ukine takse. Kada to urade, mi smo za dijalog spremni", podvukao je on.

Inače, kaže, ne vidi kako može da se razgovara o "nečemu što je od istorijskog značaja, a neko je prekršio sve norme međunarodnog prava, građanske slobode, slobodu protoka robe I usluga.

"Neka oni prvo obave svoj posao”, poručio je on.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

"Da damo 20 metara prednosti, a da trčimo sto metara, neće moći" Vučić ponovio da NEMA NASTAVKA DIJALOGA bez ukidanja taksi

Izvor: SrbijaDanas.com, 05.Jan.2019

Nema dijaloga dok Priština ne ukine takse, ponovio je danas predsednik Srbije Aleksandar Vučić povodom najava pojedinih evropskih zvaničnika da će dijalog biti nastavljen i bez ukidanja taksi...- Da damo 20 metara prednosti, a da trčimo na sto metara, to nećemo - rekao je Vučić na pitanje novinara...On...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.