Srbija

Subota, 05.01.2019.

13:49

"Da damo 20 m prednosti, a da trčimo na sto metara, to nećemo"

Nema dijaloga dok Priština ne ukine takse, ponovio je predsednik Aleksandar Vučić povodom najava zvaničnika da će dijalog biti nastavljen i bez ukidanja taksi.

Izvor: Tanjug

Foto: Tanjug/Zoran Žestiæ

"Da damo 20 metara prednosti, a da trčimo na sto metara, to nećemo", rekao je Vučić na pitanje novinara.

On je objasnio da ne vidi kako je moguće razgovarati o nečemu što je od istorijskog značaja, kao što je to kosovsko pitanje, a u okolnostima u kojima su prekršene sve norme međunarodnog prava i slobode, kao što je Priština učinila uvođenjem taksi.

Vučić je ukazao da bi evropski zvaničnici mogli da obave svoj deo posla: "Neka nateraju Prištinu da ukine takse. Kada to urade, mi smo za dijalog spremni", podvukao je on.

Inače, kaže, ne vidi kako može da se razgovara o "nečemu što je od istorijskog značaja, a neko je prekršio sve norme međunarodnog prava, građanske slobode, slobodu protoka robe I usluga.

"Neka oni prvo obave svoj posao”, poručio je on.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Možda vas zanima

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

5 h

Podeli: