DS: Obustavljena javna nabavka za novi most

Izvor: Akter, 20.Okt.2015, 12:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DS: Obustavljena javna nabavka za novi most

Gradski odbor Demokratske stranke (DS) u Novom Sadu zatražio je danas objašnjenje zašto je obustavljen postupak javne nabavke za izgradnju novog pešačkog mosta u tom gradu, koji je gradska vlast najavila kao jedan od dva najveća projekta u ovoj godini

Novi pešački most trebalo bi da spaja Sunčani kej i Ribarsko ostrvo u Novom Sadu, a javni poziv za izbor izvođača radova Zavod za izgradnju grada je objavio 25. septembra na Portalu javnih nabavki.

Kako se navodi, >> Pročitaj celu vest na sajtu Akter << 20 dana kasnije, odnosno 16. oktobra, postupak je obustavljen sa "uvredljivim obrazloženjem da je prestala potreba za predmetom javne nabavke".

DS je zatražila od gradske vlasti i gradonačelnika Novog Sada Miloša Vučevića da javno saopšte zbog čega su odustali od mosta za čiju je realizaciju u ovogodišnjem budžetu grada planirano 115 miliona dinara, dok je ukupna vrednost procenjena na više od 229 miliona dinara.

"Ili je gradska kasa prazna, pa više nema novca za ovako skupe projekte, ili gradska vlast nikad nije ozbiljno ni planirala da gradi most", piše u saopđtenju.

DS je dodao da vlast u Novom Sadu "verovatno planira realizaciju nekog drugog projekta za koji veruje da će imati jači propagandni efekat u predstojećoj predizbornoj kampanji", što bi moglo građanima pokazati mehanizam kojim se donose odluke i upravlja gradom u poslednje tri godine.

Nastavak na Akter...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

DS: Zašto se odustalo od mosta na Ribarcu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 20.Okt.2015

Gradski odbor Demokratske stranke (DS) u Novom Sadu zatražio je danas objašnjenje zašto je obustavljen postupak javne nabavke za izgradnju novog pešačkog mosta u tom gradu, koji je gradska vlast najavila kao jedan od dva najveća projekta u ovoj godini...Novi pešački most trebalo bi da spaja Sunčani...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Akter. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Akter. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.