DS: Što ne gradite most; SNS: Što Pajtić izbegava poligraf

Izvor: Radio 021, 20.Okt.2015, 14:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DS: Što ne gradite most; SNS: Što Pajtić izbegava poligraf

Gradski odbor Demokratske stranke zatražio je objašnjenje zašto je obustavljen postupak javne nabavke za izgradnju pešačkog mosta do Ribarca, koji je gradska vlast najavila kao jedan od dva najveća projekta u ovoj godini.

DS je zatražila od gradske vlasti da javno saopšti zbog čega su odustali od mosta za čiju je realizaciju u ovogodišnjem budžetu grada planirano 115 miliona dinara.

"Ili je gradska kasa prazna, pa više nema novca za ovako skupe projekte, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << ili gradska vlast nikad nije ozbiljno ni planirala da gradi most. Naprednjaci verovatno planiraju realizaciju nekog drugog projekta za koji veruju da će imati jači propagandni efekat u predstojećoj predizbornoj kampanji, što bi moglo građanima pokazati mehanizam kojim se donose odluke i upravlja gradom u poslednje tri godine", ocenjuju demokrate.

Novi pešački most trebalo bi da spaja Sunčani kej i Ribarsko ostrvo, a javni poziv za izbor izvođača radova Zavod za izgradnju grada je objavio 25. septembra na Portalu javnih nabavki. Dvadeset dana kasnije, odnosno 16. oktobra, postupak je obustavljen sa obrazloženjem da je prestala potreba za predmetom javne nabavke, koje je prema demokratama, uvredljivo.

Gradski odbor Srpske napredne stranke je u ime gradske vlasti odgovorio demokratama pozivom da "prestanu da u svojim saopštenjima pokazuju lažnu brigu za interese Novosađana i da umesto toga odgovore građanima Novog Sada i Vojvodine zašto Bojan Pajtić ne sme da ode na detektor laži".

U odgovoru se navodi da "sadašnja gradska vlast, na čelu sa gradonačelnikom Milošem Vučevićem, o investicijama odlučuje vodeći se isključivo interesima građana Novog Sada, za razliku od vremena kada su o investicijama odlučivali funkcioneri Demokratske stranke poput Pavličića i Elezovića, na čelu sa šefom kriminalnog režima Bojanom Pajtićem. Koliko god bežao od provere narodne volje, Bojan Pajtić će uskoro morati da položi račune građanima Vojvodine za pljačku koja nije znala za granice i koja je išla do te mere da je obuhvatala i decu sa posebnim potrebama".

Naprednjaci su još jednom ponovili da Pajtić treba momentalno da podnese ostavku i time pokaže minimum odgovornosti prema građanima Vojvodine.

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.