DRŽAVA DAJE 80.000 EVRA SVAKOME KO HOĆE DA SE PRESELI: Prijava počinje od PRVOG JULA, ali postoji nekoliko uslova

Izvor: SrbijaDanas.com, 24.Jun.2023, 15:23

DRŽAVA DAJE 80.000 EVRA SVAKOME KO HOĆE DA SE PRESELI: Prijava počinje od PRVOG JULA, ali postoji nekoliko uslova

Irska daje novac onima koji oduče da se presele na udaljena ostrva.

Irska želi da poveća broj stanovnika u udaljenim zajednicama i ostrvima te je pokrenula projekat “Our Living Islands”, koji zainteresovanim nudi iznos od 80.000 evra ako se odluče za selidbu na neko od udaljenih ostrva.

Država Irska je odredila 23 ostrva od kojih nijedno nije povezano sa kopnom mostovima, na kojima će vlada plaćati ljudima da žive.

Ali velikodušna >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << podrška od 80.000 evra mora da se iskoristi za obnovu građevina na zemljištu, kao što su radovi na izolaciji, strukturalna poboljšanja i preuređenje.

Kampanja stupa na snagu 1. jula, a kako bi ispunili kriterijume, potencijalni stanovnici moraju da kupe i poseduju nekretninu na jednom od ostrva. Zgrada mora da bude izgrađena pre 1993. godine i mora da bude prazna najmanje dve godine.

Slična kampanja već postoji na kopnu, ali su iznosi koji se nude za dogradnju kuće na jednom od irskih ostrva veći, kako bi se pokrili povećani troškovi, koji dolaze sa manje razvijenom infrastrukturom.

Neke od lokacije uključuju Aranmore na obali okruga Donegal, sa prostranstvima zlatnog peska i stenovitim liticama, ili ostrvo Clare na obali okruga Majo, raj za planinare sa samo 160 stanovnika.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.