DRUGI DAN MALE MATURE: Đaci zadovoljni, očekuju dobre rezultate, sutra sledi kombinovani test

Izvor: SrbijaDanas.com, 24.Jun.2021, 13:57

DRUGI DAN MALE MATURE: Đaci zadovoljni, očekuju dobre rezultate, sutra sledi kombinovani test

Drugog dana male mature budući srednjoškolci polagali su test iz matematike, koji je, prema njihovim rečima, bio jednostavan i lakši nego probni završni test u aprilu.

U OŠ "Stevan Sinđelić" malu maturu polagalo je 96 učenika, a Luka Babunović rekao je da je zadovoljan postignutim i da očekuje da će imati maksimum poena.

Dodao je i da je test iz maternjeg jezika prošao dobro, a u planu mu je da upiše VIII beogradsku gimnaziju, biološko-hemijski smer. >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com <<

Njegova vršnjakinja Maja Ljubičić navodi da je očekivala da će test iz matematike biti teži, dok joj je test iz srpskog za sada najteži.

- Kombinovanog testa se najmanje bojim - rekla je Maja, koja planira da upiše neku od gimnazija.

Nikolina Ilić potvrđuje utiske svojih drugara i navodi da su bila lakša pitanja na zaokruživanje, kojih je ove godine bilo više.

Direktorka škole Biljana Nešković ističe da su pripreme za malu maturu dugo trajale i da su nastavnici sa decom intenzivno radili.

- Poslednje dve nedelje organizovano je po 10 časova u svakom odeljenju - navela je Neškovićeva i istakla da je zadovoljna što su đaci izlazili pre završetka polaganja testa.

- Nadamo se dobrim rezultatima - naglasila je.

Zamenica direktorke OŠ "Marija Bursać" Nataša Ristić kaže da je prošla godina bila teška, pre svega zbog kombinovanog modela nastave, ali i da priprema za malu maturu nije smela da trpi.

- Dali smo sve od sebe da u ovim okolnostima deca izađu koliko-toliko spremna - rekla je Ristićeva.

Ukupno 52 učenika ove škole polagaće završni ispit, a prema rečima Ristićeve, niko od učenika nije bolestan i nema korona virus.

Kombinovani test sledi sutra, čime se završava polaganje male mature za buduće srednjoškolce.

Preliminarni rezultati biće poznati 27. juna, a konačni 2. jula.

Ministarstvo prosvete poručuje učenicima da nemaju razloga za brigu i da je u školama 11 odsto više mesta nego đaka.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.