DAŠ 100 EVRA I POSTANEŠ SUVLASNIK SUPERMARKETA: Nova mogućnost zagarantovane zarade BEZ IKAKVOG RADA

Izvor: SrbijaDanas.com, 19.Jun.2023, 12:31

DAŠ 100 EVRA I POSTANEŠ SUVLASNIK SUPERMARKETA: Nova mogućnost zagarantovane zarade BEZ IKAKVOG RADA

Najmanje 300 građana na određenoj lokaciji mora dati doprinos do 100 evra.

Online supermarket MyEnso planira da otvori do 700 mini supermarketa u malim zajednicama u Nemačkoj, ali ne na način na koji smo navikli. Kompanija za otvaranje objekata koristi kooperativni model, jer kupci su ujedno i deoničari supermarketa i mogu sami odlučiti o asortimanu.

Da bi se otvorila nova poslovnica, najmanje 300 građana na određenoj lokaciji mora dati doprinos >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << do 100 evra. Dugoročno gledano, kompanija želi to da iskoristi za uklanjanje nedostataka u snabdevenosti u ruralnim područjima.

Novinari su razgovarali su o ovom modelu sa profesorom Stefanom Rušenom. On procenjuje da u Nemačkoj postoji do 8.000 nedovoljno snabdevenih područja koja bi imala koristi od koncepta kao što je ovaj, pišu mediji.

Osim toga, koncept saradnje ima smisla jer možete dobiti i emocionalnu predanost građana. Građani tada vide prodavnicu kao "svoju". Do sada je kompanija otvorila gotovo 20 radnji u Nemačkoj.

Tante Enso je pametna prodavnica sa konceptom 24/7. To znači da radnje uglavnom rade bez blagajnika, otvorene su 24 sata dnevno i nalaze se na relativno malom prostoru. MyEnso zahteva najmanje 800 kvadratnih metara.

Kako bi mogli kupovati mleko, kobasice i druge namirnice van radnog vremena, kupci se moraju prethodno registrovati onlajn ili u prodavnici i dobiti Tante-Enso karticu kupaca. Time možete u bilo kojem trenutku ući u radnju i platiti istovremeno, kao u poslovnici banke.

Korisnička kartica može se opuniti bilo kojim iznosom novca. MyEnso pametne kupovine namenjene su smanjenju dugog vremena čekanja na blagajni i pomoći trgovcima u suočavanju sa sve većim nedostatkom osoblja.

– Takvi koncepti rade uz vrlo niske troškove i stoga mogu postati profitabilni relativno brzo – kaže stručnjak za maloprodaju. Ako je verovati kompaniji, mini supermarketi su isplativi od 45. kupovine.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

Date 100 evra – i postajete suvlasnik supermarketa

Izvor: B92, 19.Jun.2023

Onlajn supermarket MyEnso planira da otvori do 700 mini-supermarketa u malim zajednicama u Nemačkoj...Posebna stvar kod "Tante Enso" je kooperativni model, jer kupci su ujedno i deoničari supermarketa i mogu sami da odlučuju o asortimanu, prenosi Feniks magazin...Da bi se otvorila nova poslovnica,...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.