DA LI JE OVO NAJSKUPLJA LJUBAVNA PORUKA U ISTORIJI? Poslao mejl VOLIM TE i napravio štetu od 24 MILIJARDE DOLARA (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 24.Mar.2024, 21:20

DA LI JE OVO NAJSKUPLJA LJUBAVNA PORUKA U ISTORIJI? Poslao mejl "VOLIM TE" i napravio štetu od 24 MILIJARDE DOLARA (VIDEO)

Na kraju nije ni kažnjen za štetu koju je napravio.
Kada je na adrese elektronske pošte miliona korisnika širom sveta 4. maja 2000. stigla poruka pod nazivom “Volim te”, i to od njima poznate osobe, niko nije ni slutio da će otvaranjem te poruke aktivirati jedan od najdestruktivnijih kompjuterskih virusa u istoriji poznat kao crv “Volim te”, odnosno kao “Lovebug”.
Virus je sadržao poruku “Proverite prilog Ljubavno pismo za tebe”, a uz poruku je stizao i "attachment" koji je izgledao kao običan tekst. Međutim, kada bi ga korisnik otvorio, razorni virus odmah je sve podatke s računara u svim formatima, osim MP3 formata, pretvarao u taj virus te ga istovremeno slao svim...

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.