Cvetković: Vlada čini sve da 2009. ne bude teža od ove

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 10.Dec.2008, 22:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Cvetković: Vlada čini sve da 2009. ne bude teža od ove

BEOGRAD - Premijer Srbije Mirko Cvetković rekao je večeras da Vlada čini sve da sledeća godina ne bude teža od ove i poručio da Vlada neće dozvoliti da dođe do hiperinflacije, niti do neregularnih kretanja i stvaranja haosa na tržištu.

"Vlada će učiniti sve da se održi stabilnost", ponovio je predsednik Vlade, posle puštanja u rad najsavremenije štamparske mašine u pogonu "Politike" u Krnjači.

Vlada Srbije pripremila je jedan program >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << mera, koji je kombinovano-restriktivan i podsticajan, pri čemu se restriktivnost programa, pre svega, ogleda na državnoj potrošnji, dok će podsticaji biti u segmentima privrede koji su potrebni da nam obezbedi dalji rast", istakao je premijer.

On je primetio da se te vladine mere pogrešno interpretiraju samo kao mere štednje, objašnjavajući da taj program ima dva dela, od kojih je jedan program štednje, koji se odnosi na državu i na njene organe i institucije, sa ciljem da se privreda oslobodi prevelikih troškova.

"Drugi deo naravno jeste podsticajni i okviru toga mi ćemo pomoći industriji koja je najpotrebnija u ovim vremenima", rekao je Cvetković i ukazao da je u svemu tome potrebno jedinstvo, da svi zajedno preuzmemo odgovarajući deo tereta, kako bi se kriza prevladala.

Cvetković je istakao da je stabilnost u narednoj godini preko potrebna "i za investicije i za život i za hvatanje neke vrste spone sa periodom koji dolazi nakon toga, a to je period ubrzanog razvoja".

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.