Izvor: Blic, 26.Feb.2008, 15:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Cvetković: Moguć rebalans budžeta zbog Kosova

Srpski ministar finansija Mirko Cvetković najavio je danas mogućnost rebalansa budžeta zbog izdvajanja dodatnih sredstava za Kosovo i Metohiju.

Posle obilaska filijale Uprave za trezor u Kosovskoj Mitrovici, Cvetković je rekao da se razmatra veliki broj zahteva srpskih institucija iz južne pokrajine koji prevazilaze mogućnosti tekuće budžetske rezerve i budžetska sredstva za Kosovo i Metohiju.

Ističući da će dodatna sredstva za Kosovo i Metohiju biti obezbeđena, >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Cvetković je novinarima rekao da je "velika verovatnoća da će se ići na rebalans bužeta Srbije". On je podsetio da mere Vlade Srbije, posle jednostrano proglašene nezavisnosti Kosova i Metohije, podrazumevaju niz konkretnih aktivnosti i u finansijskom pogledu.

Cvetković je danas razgovarao sa predstavnicima Poreske uprave i Uprave za trezor u Kosovskoj Mitrovici o radu tih instutucija. U Zakonu o budžetu za 2008. godinu za Kosovo i Metohiju planirano je oko 31 milijarda dinara i to po razdelima, u različitim ministarstvima.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.