Crne prognoze: Nemačka predviđa samo 0,5 odsto privredni rast

Izvor: B92, 17.Apr.2019, 15:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Crne prognoze: Nemačka predviđa samo 0,5 odsto privredni rast

Berlin -- Nemačka vlada smanjila je svoju prognozu privrednog rasta za 2019. godinu drugi put ove godine i sada predviđa rast od 0,5 odsto.

Današnjim saopštenjem prepolovljena je procena rasta od jedan odsto za ovu godinu koju je vlada prognozirala krajem januara, kada je već smanjila predviđanje sa 1,8 odsto.

Prognoza vlade usledila je posle niza smanjenja predviđanja rasta od ekonomista i drugih grupa. ; Nemački ministar ekonomije Peter Altmajer izjavio je na >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << konferenciji za novinare da predviđa rast od 1,5 odsto u 2020. godini.

Izgledi rasta za Nemačku, najveću evropsku privredu, pogođeni su slabijim privrednim rastom u drugim zemljama i naknadnim uticajem sopstvenih loših rezultata krajem prošle godine.

Krajem prošle godine nemački privredni rast smanjen je velikim delom zbog jednokratih faktora vezanih za nove standarde za emisije gasova novih automobila. Prošle godine je nemački GDP porastao je samo za 1,4 odsto.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Crne prognoze: Njemačka predviđa samo 0,5 odsto privredni rast

Izvor: Capital.ba, 18.Apr.2019, 08:49

BERLIN, Njemačka vlada smanjila je svoju prognozu privrednog rasta za 2019. godinu drugi put ove godine i sada predviđa rast od 0,5 odsto. Jučešnjim saopštenjem prepolovljena je procjena rasta od jedan odsto za ovu godinu koju je vlada prognozirala krajem januara, kada je već smanjila predviđanje...

Nastavak na Capital.ba...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.