Crna Gora: Apelacioni sud odbio žalbe, Medojević ostaje u zatvoru

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 02.Dec.2018, 16:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Crna Gora: Apelacioni sud odbio žalbe, Medojević ostaje u zatvoru

Crnogorski Apelacioni sud odbio je žalbe advokata jednog od lidera Demokratskog fronta Nebojše Medojevića i Milana Kneževića i potvrdio rešenje Višeg suda o njihovom zatvoru od dva meseca zbog odbijanja svedočenja.

"Apelacioni sud Crne Gore je, rešavajući po žalbi punomoćnika svedoka Nebojše Medojevića, doneo rešenje kojim je odbio kao neosnovanu žalbu punomoćnika ovog svedoka i potvrdio rešenje Višeg suda u Podgorici. Takođe, Apelacioni sud je, rešavajući >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << po žalbi punomoćnika svedoka Milana Kneževića, doneo rešenje kojim je odbio kao neosnovanu žalbu punomoćnika ovog svedoka i potvrdio rešenje Višeg suda u Podgorici", navodi se na sajtu Apelacionog suda, prenosi RTCG.

Podseća se da su advokati Medojevića i Kneževića u petak predali žalbu na doneta rešenja, kojima je Viši sud u Podgorici odredio pritvor u trajanju do dva meseca zbog njihovog odbijanja da svedoče.

Navodi se da je advokat Dražen Medojević preuzeo odluku suda i novinarima kazao da je rešenje protivzakonito. On je naveo da je to nedozvoljena pravna situacija i najavio žalbu Ustavnom sudu.

Linta poziva na oslobađanje Medojevića

Predsednik Odbora za dijasporu i Srbe u regionu Miodrag Linta, pozvao je danas vlast u Crnoj Gori da odmah na slobodu pusti poslanika Nebojšu Medojevića i da odustane od hapšenja Milana Kneževića.

"Crnoj Gori je najbitnije da sačuva mir i toleranciju", istakao je Linta u saopštenju.

Linta, koji je boravio u Podgorici povodom obeležavanja 100-godišnjice Velike podgoričke skupštine, takođe kaže da mu nije bilo dozvoljeno da u Skupštini Crne Gore poseti Kneževića, poslanika Demokratskog fronta, koga je Viši sud izdao nalog za hapšenje.

On je dodao da je nakon toga telefonom razgovarao sa Kneževićem koji mu se zahvalio na podršci i želji da ga poseti u Skupštini.

Linta je, takođe, ocenio da je situacija u Crnoj Gori veoma dramatična, što potvrđuje i činjenica da je Nebojša Medojević u zatvoru, gde je započeo štrajk glađu.

 

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Apelacioni sud odbio žalbu Medojevića i Kneževića, DF pozvao na okupljanje

Izvor: VOA, 02.Dec.2018

Apelacioni sud Crne Gore odbio je kao neosnovanu žalbu advokata poslanika Demokratskog fronta, Nebojše Medojevića i Milana Kneževića, i tako potvrdio rješenje Višeg suda u Podgorici o stavljanju u zatvor dvojice opozicionih lidera zbog njihovog odbijanja da svjedoče o svojim tvrdnjama da su Glavni...

Nastavak na VOA...

Medojević ostaje u zatvoru

Izvor: Vostok.rs, 03.Dec.2018, 10:42

Crnogorski Apelacioni sud odbio je žalbe advokata jednog od lidera Demokratskog fronta Nebojše Medojevića i Milana Kneževića i potvrdio rešenje Višeg suda o njihovom zatvoru od dva meseca zbog odbijanja svedočenja. „Apelacioni sud Crne Gore je, rešavajući po žalbi punomoćnika svedoka...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.