Ćirović: Ne očekujemo otkazivanje kredita Svetske banke

Izvor: Blic, 18.Jan.2010, 22:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ćirović: Ne očekujemo otkazivanje kredita Svetske banke

Svetska banka je u pravu. Ako Srbiji ne treba kredit za navodnjavanje, neka ga daju Gani, Angoli ili nekoj trećoj zemlji, jer to su krediti za najsiromašnije zemlje sa rokom otplate od 20 godina, grejs periodom od 10 godina i kamatnom stopom ispod jedan odsto - istakao je juče Mlađan Dinkić, ministar ekonomije i regionalnog razvoja.

Tako je prokomentarisao izjavu Sajmona Greja, šefa Kancelarije Svetske banke u Srbiji, koji je u intervju „Blicu" najavio da će u aprilu >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << ova institucija doneti konačnu odluku šta sa kreditima koji su Srbiji odobreni, a ne koristi ih.

Ovim povodom oglasili su se juče i iz Ministarstva finansija. Pomoćnik ministra finansija Zoran Ćirović rekao je agenciji Tanjug da ne očekuje da će biti problema u finansiranju programskih i projektnih zajmova koje Srbiji odobrava Svetska banka, iako postoji kašnjenje u realizaciji nekih projekata.

- Usporeno je povlačenje sredstava za neke projekte kao što su projekat reforme penzionog sistema ili projekat rehabilitacije sistema za navodnjavanje i odvodnjavanje - naveo je između ostalog Ćirović.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.