Cigarete niko ne kupuje, cene žestoko padaju

Izvor: B92, 30.Avg.2018, 12:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Cigarete niko ne kupuje, cene žestoko padaju

Podgorica -- Sve je spremno za smanjenje cene cigareta u Crnoj Gori u proseku od 20 do 30 centi po paklici od 1. septembra.

Cene cigareta padaju zbog usporavanja akciznog kalendara, odnosno vraćanja akcize sa sadašnjih 40 na 30 evra na hiljadu komada, kazali su iz Ministarstva finansija Pobjedi.

Da li će baš od subote ili možda par dana nakon toga pojeftiniti sve cigarete, u ovom momentu nije izvesno.

Iz trgovina koje se bave prodajom cigareta Pobjedi >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je nezvanično rečeno da su im snabdevači nagovestili da niže cene možda “zakasne” dan-dva. Objasnili su da oni ne mogu sniziti cene pre nego što dobiju cenovnik od uvoznika veleprodavaca, prenosi CDM.

Podsetimo, drastičan pad prodaje legalnih cigareta, rast sive ekonomije i smanjenje prihoda budžeta bili su razlog vraćanja akciza na prethodni nivo.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Cigarete u Crnoj Gori niko ne kupuje LEGALNO zbog visokih akciza, a sad su odlučili da cene vrate na PRETHODNI NIVO

Izvor: Blic, 31.Avg.2018, 08:40

Sve je spremno za smanjenje cene cigareta u Crnoj Gori u proseku od 20 do 30 centi po paklici od 1. septembra.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.