Cigarete niko ne kupuje, cene žestoko padaju

Sve je spremno za smanjenje cene cigareta u Crnoj Gori u proseku od 20 do 30 centi po paklici od 1. septembra.

Region

Izvor: B92

Četvrtak, 30.08.2018.

12:15

Cigarete niko ne kupuje, cene žestoko padaju
Foto: Thinkstock

Cene cigareta padaju zbog usporavanja akciznog kalendara, odnosno vraćanja akcize sa sadašnjih 40 na 30 evra na hiljadu komada, kazali su iz Ministarstva finansija Pobjedi.

Da li će baš od subote ili možda par dana nakon toga pojeftiniti sve cigarete, u ovom momentu nije izvesno.

Iz trgovina koje se bave prodajom cigareta Pobjedi je nezvanično rečeno da su im snabdevači nagovestili da niže cene možda “zakasne” dan-dva. Objasnili su da oni ne mogu sniziti cene pre nego što dobiju cenovnik od uvoznika veleprodavaca, prenosi CDM.

Podsetimo, drastičan pad prodaje legalnih cigareta, rast sive ekonomije i smanjenje prihoda budžeta bili su razlog vraćanja akciza na prethodni nivo.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

45 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Preuzeće kontrolu? Putin: Setite se 90-ih...

Ruski predsednik Vladimir Putin najavio je mogućnost nacionalizacije kompanija u interesu nacionalne odbrane, napominjući da je prelazak preduzeća u državnu svojinu opravdan samo ako radnje vlasnika štete bezbednosti zemlje.

15:15

27.4.2024.

1 d

Svet

Hej, Rusi, odakle vam pravo?!

Italija je ambasadoru Rusije izrazila negodovanje zbog toga što je je ruski energetski gigant Gasprom preuzeo kontrolu nad filijalom italijanskog Aristona "Termo Group" - objavio je ministar spoljnih poslova Italije Antonio Tajani.

9:17

28.4.2024.

1 d

Podeli: