Čeka nas povećanje TV pretplate od 1. januara?

Izvor: B92, 30.Nov.2020, 11:01

Čeka nas povećanje TV pretplate od 1. januara?

Beograd -- Vlada Srbije predložila je da od 1. januara 2021. pretplata za RTS i RTV bude povećana sa sadašnjih 255 na 299 dinara.

Po navodima Novosti, Predlog zakona o izmenama Zakona o privremenom uredjivanju načina naplate takse za Javni medijski servis ušao je u skupštinsku proceduru 27. novembra a taksa će i dalje biti naplaćivana kroz objedinjeni račun za utrošenu električnu energiju kroz račun EPS.

Tim predlogom zakona predvidjeno je da se do 31. decembra >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << naredne godine RTS i RTV delimično finansiraju preko pretplate a delimično iz republičkog budžeta.

Uz podsećanje da se desetine hiljada starih dugovanja gradjana koje su sudovi prosledili na naplatu javnim izvršiteljima, odnosi na neplaćenu TV pretplatu, Novosti su prenele da ukupna potraživanja Javnog medijskog servisa iznose oko 448 miliona evra.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Poskupljuje pretplata za RTS?

Izvor: Bor030.net, 30.Nov.2020

Vlada Srbije predložila je da od 1. januara 2021. pretplata za RTS i RTV bude povećana sa sadašnjih 255 na 299 dinara. Po navodima Novosti, Predlog zakona o izmenama Zakona o privremenom uredjivanju načina naplate takse za Javni medijski servis ušao je u skupštinsku proceduru 27. novembra a taksa...

Nastavak na Bor030.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.