CarGo: Taksi dozvole nemaju svi koji voze taksi

Izvor: B92, 11.Okt.2019, 15:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

CarGo: Taksi dozvole nemaju svi koji voze taksi

Beograd -- Direktor kompanije CarGo Technologies Vuk Guberinić najavio je veliku akciju prikazivanja kako beogradski taksisti zloupotrebljavaju zakon.

Guberinić je rekao da su bili iznenađeni saznanjima, koje su dobili od poštenih taksista, koji ne žele da učestvuju protestima. Prema njegovim rečima, CarGo ima obavezu da o ovim nedozvoljenim saznanjima obaveste javnost.

Prema njegovim rečima, sada mora da reaguje država.

Prva velika zloupotreba, koju >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je Guberinić izneo je da taksi dozvolu nemaju svi oni koji voze taksi, već da veliki broj vozača vozi suprotno zakonu o prevozu putnika.

"Veliki deo ljudi koji taksira zapravo nema nikakvu dozvolu, osim obične vozačke. U praksi, situacija izgleda tako što taksista sa taksi dozvolom otvori firmu i uposli druge ljude koji ni nemaju dozvolu da voze taksi", kazao je direktor CarGo.

Direktor CarGo najavljuje da je raskrinkavanje tek počelo, te da će nastaviti da iznose saznanja o zloupotrebama.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.