Čadež: Velike mogućnosti za investucije iz italijanske regije Veneto

Izvor: NoviMagazin.rs, 16.Dec.2016, 18:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Čadež: Velike mogućnosti za investucije iz italijanske regije Veneto

Srbija potencijalnim investitorima iz italijanske regije Veneto nudi velike mogućnosti za ulaganja, pre svega u poljoprivredu, prehrambenu, tekstilnu, drvnopreradjivačku i industriju nameštaja, izjavio je danas predsednik Privredne komore Srbije Marko Čadež.

On je u Veneciji predstavio investicioni potencijal srpskog tržišta poslovnoj zajednici jedne od ekonomski najrazvijenijih italijanskih regija, saopštila je PKS.

Skupu je prisustvovalo oko sto kompanija iz >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << agrobiznisa, industrije i trgovine i predstavnici gotovo 40 granskih udruženja i regionalnih sindikata Veneta.

Čadež u Italiji boravi kao član srpske delegacije koju u poseti regiji Veneto predvodi premijer Aleksandar Vučić.

Uspešna ulaganja oko 800 italijanskih velikih i malih i srednjih firmi, medju kojima su i kompanije iz regije Veneto, poput Geoka, Benetona, Kalcedonije, po rečima Čadeža najbolji su podsticaj budućim investitorima iz te regije.

"Za srpsku privredu dragocena su iskustva regije Veneto u oblasti poljoprivrede, industrije, turizma i intermodalnog saobraćaja, a pre svega u razvoju malih i srednjih preduzeća zasnovanom na spoju tradicionalne proizvodnje i novih tehnologija, njihovom povezivanju sa velikim sistemima i velikoj fleksibilnosti kada je reč o zahtevima medjunarodnog tržišta", kazao je Čadež.

Unapredjenju spoljnotrgovinske razmene, većem prilivu investicija iz te regije i realizaciji zajedničkih projekata, ocenio je Čadež, doprineće i saradnja Privredne komore Srbije  sa Unijom komora Veneta koja je ranije ozvaničena posebnim sporazumom o  komorskoj saradnji.

Srpska delegacija će danas posetiti i dve kompanije iz regije Vento - Itlas i Veneta kukine (cucine) koje se bave preradom drveta i proizvodnjom nameštaja.

Firma Itlas deo je kompanije Labor- Legno koja je prošle godine u Sremskoj Mitrovici otvorila pilanu sa planom da izgradi još tri hale u kojima će proizvoditi drvene podove i zaposliti do 100 ljudi. Sa prodajom od 30 miliona evra Labor–Legno je lider na italijanskom tržištu drvenih podova.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.