Ulaganja 800 italijanskih MSP najbolji podsticaj

Izvor: B92, 16.Dec.2016, 16:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Ulaganja 800 italijanskih MSP najbolji podsticaj"

Venecija -- Predednik PKS Marko Čadež prestavio je u Veneciji investicioni potencijal Srbije predstavnicima oko sto kompanija i 40 udruženja i sindikata regije Veneto.

“Srbija potencijalnim investitorima iz regije Veneto nudi velike mogućnosti za ulaganja, pre svega u poljoprivredu, prehrambenu, tekstilnu, drvnoprerađivačku i industriju nameštaja”, izjavio je Čadež.

Uz sve prednosti srpskog tržišta i poslovne klime koja nikad nije bila podsticajnija, uspešna >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << ulaganja oko 800 italijanskih velikih i malih i srednjih firmi, među kojima su i kompanije iz ove regije, poput Geoxa, Benettona, Calzedonije, po rečima Čadeža, najbolji su podsticaj budućim investitorima iz Veneta.

Za srpsku privredu, ukazuje predsednik PKS, dragocena su iskustva regije Veneto u oblasti poljoprivrede, industrije, turizma i intermodalnog saobraćaja, a pre svega u razvoju malih i srednjih preduzeća zasnovanom na spoju tradicionalne proizvodnje i novih tehnologija, njihovom povezivanju sa velikim sistemima i velikoj fleksibilnosti kada je reč o zahtevima medjunarodnog tržišta.

Unapređenju spoljnotrgovinske razmene, većem prilivu investicija iz ove regije i realizaciji zajedničkih projekata, ocenio je Čadež, doprineće i saradnja Privredne komore Srbije sa Unijom komora Veneta koja je ranije ozvaničena i posebnim sporazumom o komorskoj saradnji.

Srpska delegacija tokom dana posetiće i dve kompanije iz ove regije – “Itlas” i “Veneta Cucine” koje se bave preradom drveta i proizvodnjom nameštaja. Firma “Itlas” deo je kompanije “Labor- Legno” koja je prošle godine u Sremskoj Mitrovici otvorila pilanu sa planom da izgradi još tri hale, u kojima će proizvoditi drvene podove i zaposliti do 100 ljudi.

Sa prodajom od 30 miliona evra “Labor – Legno” je lider na italijanskom tržištu drvenih podova. Druga kompanija “Veneta Cucine” pripada istoimenoj grupaciji, koja je najveći proizvođač kuhinja u Italiji i zapošljava 500 ljudi.

Proizvodi oko 40 kuhinjskih modela poznatog kvaliteta i modernog dizajna i prodaje ih u više od 50 zemalja širom sveta, saopsteno je iz PKS.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Čadež: Velike mogućnosti za investicije iz Italije

Izvor: Beta, 16.Dec.2016

Srbija potencijalnim investitorima iz italijanske regije Veneto nudi velike mogućnosti za ulaganja, pre svega u poljoprivredu, prehrambenu, tekstilnu, drvnopreradjivačku i industriju nameštaja, izjavio je danas predsednik Privredne komore Srbije (PKS) Marko Čadež. On je u Veneciji predstavio investicioni...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.