Čadež: Radujemo se ponovnom otvaranju predstavništva HGK u Beogradu

Izvor: SEEbiz.eu, 16.Apr.2018, 16:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Čadež: Radujemo se ponovnom otvaranju predstavništva HGK u Beogradu

BEOGRAD - Predsednik Privredne komore Srbije Marko Čadež izjavio je danas da se srpski privrednici raduju ponovnom otvaranju predstavništva Hrvatske gospodarske komore u Beogradu, najavljenom za 18. april.

"Privredna komora Srbija ima izuzetno dobru saradnju sa Hrvatskom gospodarskom komorom. Radujemo se što su privrednici iz Hrvatske prepoznali Srbiju kao dobro tžište, ali i da mi imamo kompanije koje mogu da budu konkurentne i da dobro posluju na hrvatskom tržištu", kazao >> Pročitaj celu vest na sajtu SEEbiz.eu << je Čadež agenciji Beta.

On je dodao da očekuje da će se u narednom periodu ne samo povećati robna razmena izmedju Srbije i Hrvatske već i da će dobra privredna saradnja privrednih komora dve zemlje doprineti pronalaženju zajedničkih investicionih projekata srpskih i hrvatskih kompanija.

Čadež je rekao da će Hrvatska gospodarska komora obezbediti infrastrukturu i prostorije za predstavništvo Privredne komore Srbije u Zagrebu.

"Do kraja godine imaćemo svog predstavnika u Zagrebu", istakao je predsednik PKS.

Srpska privreda u razmeni s Hrvatskom ostvaruje suficit, što je po njegovim rečima rezultat dobrog poslovanja dela srpskih kompanija koje imaju šta da ponude hrvatskom tržištu, pogotovo u prerambenoj industriji.

"Srbija u poslednje dve godine ima sve raznovrsniju ponudu iz različitih sektora industrije. Rastu izvoza u Hrvatsku doprinosi i to što u Srbiji posluju uspešne hrvatske kompanije koje svoju robu plasiraju i na tom tržištu", kazao je Čadež.

Nastavak na SEEbiz.eu...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SEEbiz.eu. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SEEbiz.eu. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.