Čadež: Podržati digitalizaciju malih i srednjih preduzeća  

Izvor: SrbijaDanas.com, 09.Jun.2020, 09:10

Čadež: Podržati digitalizaciju malih i srednjih preduzeća  

Jedan od komorskih prioriteta u narednom periodu, po rečima Čadeža  biće podrška  ubrzanoj digitalizaciji,  posebno malih i srednjih preduzeća, podstaknuta uslovima poslovanja tokom zdravstvene krize, čemu će biti posvećena  jedna od serije jesenjih onlajn događaja Evrokomore.

Srpska privreda je, uprkos snažnom udaru  pandemije, zahvaljujući programu državne pomoći i podršci koju je Privredna komora  Srbije pružala kompanijama  sačuvala realnu osnovu za nastavak >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << rasta, makroekonomsku stabilnost i kreditni rejting, ljude i kompanije, otvorenost i sposobnost da ostane pouzdan partner i  investitorima i kupcima iz Evrope i sveta.  To je poručio Marko Čadež, predsednik Privredne komore Srbije nakon današnje video sednice Predsedništva Evrokomore posvećene analizi aktivnosti  evropske i nacionalnih poslovnih asocijacija tokom zdravstvene krize i  budućoj podršci oporavku kompanija članica.

 - U postkovid periodu, nastavićemo sa razvojem zajedničkih digitalnih komorskih servisa, po ugledu na francuski DigiPilot, razmenom komorskih iskustava i praksi i iznalaženjem mogućnosti za finansijsku podršku, posebno za pomoć malim i srednjim preduzećima bespovratnim sredstvima iz evropskih fondova i programa - rekao je Čadež.

Mogućnosti mreže evropskih komora, ukazao je Čadež, da na taj način jačaju  konkurentnost malih i srednjih preduzeća i osiguraju njihovu bolju aktuelnu i poziciju u slučaju budućih kriza, su zaista velike i Evropska unija i nacionalne  vlade  bi to trebalo da  iskoriste na najbolji  način i podrže oporavak i razvoj svojih privreda.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.