Čadež: Nema značajnih otpuštanja radnika u Srbiji

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 30.Mar.2020, 14:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Čadež: Nema značajnih otpuštanja radnika u Srbiji

Za sada nema značajnih otpuštanja radnika u Srbiji i većih udara u tom pogledu, kaže predsednik Privredne komore Srbije Marko Čadež i navodi da ekonomske mere koje je najavio predsednik Aleksandar Vučić daju razlog za optimizam privrednika.

On je naveo da je reč o pet milijardi dinara namenjenih za mere koje će biti sprovedene, a da je među njima, pored isplate minimalca za sve zaposlene i odlaganje plaćanja poreza i doprinosa, najznačajnija podrška malim i srednjim >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << preduzećima koja su, kaže, stub naše privrede i to moraju i da ostanu.

Mere i za velika preduzeća su dobre, kaže Čadež i navodi da podrazumevaju garantnu šemu po kojoj će država da preuzme deo garancije rizika za kreditne linije koje će imati dugačak period odlaganja otplate.

Objasnio je da firme neće morati odmah da počnu da otplaćuju, nego u vremenu dogovorenom sa kreditorom.

Povodom najave odlaganja plaćanja poreza i doprinos dok traje kriza, Čadež kaže da je to najznačajnije za poslodavce koji žele da zadrže svoje radnike.

"To zaista jeste suštinski važno da nasa privreda preživi", rekao je Čadez za Prvu TV i naveo da će i velike kompanije planiranim merama dobiti snagu da mogu ponovo da izađu na tržište.

Naveo je da planirane mere u Srbiji mnogo detaljnije i dublje nego one u EU i u zemljama u okruženju, kao i da je Vlada prihvatila 90 odsto predloga privrede o tome šta je potrebno uraditi kako bi što bezbolnije prošao težak period.

"Čekamo utorak kada će biti predstavljene sve mere i nadamo se da će one biti što je brže moguće sprovedene", kaže Čadež.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.