Čadež: Nektar dokaz da Srbija ima najbolje primere porodičnih kompanija

Izvor: Večernje novosti, 23.Nov.2018, 15:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Čadež: Nektar dokaz da Srbija ima najbolje primere porodičnih kompanija

Kompanija "Nektar" je za dvadeset godina poslovanja ostvarila više od milijardu evra bruto dodate vrednosti, što je oko tri odsto BDP Srbije u 2017. godini Kompanija "Nektar" je za dvadeset godina poslovanja ostvarila više od milijardu evra bruto dodate vrednosti, što je oko tri odsto BDP Srbije u 2017. godini, rečeno je danas na skupu u Privrednoj komori Srbije na predstavljanju "Analize ekonomskog uticaja Nektar Grupe u Srbiji od 1998. do 2018. godine". Predsednik PKS >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << Marko Čadež istakao je da su porodica Radun i njihova kompanija dokaz da i Srbija ima najbolje primere za uzdžbenike porodičnog biznisa. "Nektar je primer kako preduzetni, vredni i smeli ljudi, inovativni i otvoreni za znanje i inovacije drugih, mogu da savladaju i najveće izazove sa kojima se porodični biznis suočava, da prepoznaju i iskoriste poslovne prilike i na domaćem i na međunarodnom tržištu i da od dobrih ideja i male firme izgrade veliku kompaniju - regionalnog lidera u svojoj oblasti", rekao je Čadež.PROČITAJTE JOŠ: Ministar Đorđević sa predstavnicima Nemačke razvojne banke KfV Kaže da se PKS trudi da poslovanje Nektara i svih drugih srpskih kompanija učini lakši, jer je, navodi, za budućnost naše ekonomije najvažnije da imamo poslovne ljude i kompanije sa strateškim idejama. "Pred vama je mnogo uspeha u Srbiji, regionu i svetu. Čini mi se da je Nektar tek na početku, s obzirom na viziju koju ima već 20 godina i vi ste zadali domaći zadatak mnogim kompanijama", naglasio je Čadež.PROČITAJTE JOŠ: VUČIĆ U DISELDORFU: Nemamo ljudi za ratovanje; Odnosi Srbije i Albanije bolji zahvaljujući Rami, a nisam ni ja odmagao Direktor kompanije Nektar Mihailo Janković kaže da je ta kompanija lider u proizvodnji voćnih sokova u regionu koja trenutno zapošljava više od 1.300 radnika, a da direktno ili indirektno sarađuje sa više od 10.000 farmera. "Prošle godine konsolidovani prihod Nektara dostigli su 107 miliona evra", podvukao je Janković i dodao da izvoz čini skoro 30 odsto proizvodnje. Nektar je, kaže on, i lider na tržištu regiona u sokovima sa 22 odsto učešća. Naime, u sistemu Nektara ima šest proizvodnih lokacija - tri u Srbiji, dve u Sloveniji i jednu u Makedoniji.

Nastavak na Večernje novosti...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Nektar obeležio dvadeset uspešnih godina

Izvor: Vesti-online.com, 23.Nov.2018

Kompanija "Nektar" obeležila je dvadeset godina postojanja predstavljanjem "Analize ekonomskog uticaja Nektar Grupe u Srbiji u periodu od 1998 - 2018", na skupu u Privrednoj komori Srbije...Učesnicima skupa obratili su se Marko Čadež, predsednik Privredne komore Srbije, Branislav Nedimović ministar...

Nastavak na Vesti-online.com...

Srbija ima najbolje primere za udžbenike uspešnog porodičnog biznisa

Izvor: Beta Video, 23.Nov.2018

BEOGRAD - Predsednik PKS-a Marko Čadež ocenio je da su porodica Radun i njihova kompanija dokaz da i Srbija ima najbolje primere za udžbenike uspešnog porodičnog biznisa.(CH2)

Kliknite na sliku da bi video krenuo.

Realizovano uz pomoć www.beta-video.tv

Nastavak na Beta Video...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.