ČAK 350 METARA KA NEBU! Japanci grade najviši drveni neboder na svetu!

Izvor: SrbijaDanas.com, 25.Jan.2020, 16:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ČAK 350 METARA KA NEBU! Japanci grade najviši drveni neboder na svetu!

Za sada rekord u najvišoj drvenoj građevini drži Tallwood House, studentski centar visok 53 metra

Japanska kompanija Sumitomo Forestry planira da izgradi najviši drveni neboder na svetu koji bi imao po jedan metar za svaki rođendan kompanije. Građevina visoka 350 metara trebala bi da bude dovršena do 2041. godine.

u Vankuveru.

Izgradnja poznata i pod nazivom Projekat W350 primer je urbanog razvoja primerenog čoveku i prirodi.

Iako su radovi >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << dvostruko skuplji u odnosu na klasične nebodere dugoročno će se projekt isplatiti.

Osim toga, drvo se lako reciklira čime se čuva priroda. Cilj japanskih arhitekti je da naprave "šume" od gradova, odnosno da ponude stanovnicima ekološki prihvatljive uslove za život. Drveni neboder će imati trgovine, kancelarije i stanove, vrt na krovu kao i mnoštvo biljaka na svakom spratu.

Zahvaljujući posebnom načinu izgradnje zgrada će biti otporna na jake vetrove i potrese na koje su Japanci naviknuti.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.