Izvor: S media, 28.Dec.2012, 12:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bugarin: Budžet je malo nerealan

Bugarin takođe misli da je budžet malo nerealan, ali ukazuje da su grane koje bi nas mogle pokrenuti u 2013. godini pre svega energetika, poljoprivredno-prehrambena industrija, infrastruktura i telekomunikacije.

Predsednik komore podseća i na delatnosti koje, kako kaže, imaju "konkurentske prednosti" i izvozno su orijentisane, poput metaloprerade, automobilske industrije, logistike i IT sektora, gde takođe vidi šansu za boljitak u 2013.

Bugarin upozorava >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << da se u narednoj godini treba fokusirati na konsolidaciju javnih finansija i na pravilno odmeravanje prihodne i rashodne strane budžeta.

Prema njegovoj oceni budžet za 2013. malo nerealan i "dobro sklopljen sa aspekta dobrih želja".

Kao veliki problem vidi nelikvidnost i smatra da hitno treba disciplinovati državu tako da u roku od 45 dana plaća svoje obaveze.

Izvor:Tanjug foto:Beta/NENAD PETROVIC/DS

Nastavak na S media...






Povezane vesti

Bugarin o planovima, potrebama i šansama privrede u 2013.

Izvor: Blic, 28.Dec.2012

Predsednik Privredne komore Srbije Miloš Bugarin sumnja da ćemo iduće godine imati privredni rast od dva odsto i da će bužetski deficit biti prepolovljen, misli da je budžet malo nerealan, ali ukazuje da su grane koje bi nas mogle pokrenuti u 2013. pre svega energetika, poljoprivredno-prehrambena...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.